Interior design

Industrial Trip Apartment

Abordarea noastră

Acest proiect prezintă transformarea unui apartament de 100 mp, aflat într-un bloc de locuințe construit la jumătatea sec. al XX-lea. Situat în centru, aproape de km 0, a devenit un loc ideal pentru vizitatorii Bucureștilor, apartamentul fiind înscris în circuitul Airbnb.

Ultima renovare a apartamentului fusese realizată cu mai bine de 10 ani în urmă, așa că procesul de transformare a fost unul laborios, cu atât mai mult cu cât beneficiarii au dorit optimizarea și eficientizarea maximă a spațiului. Prin urmare, mici modificări de compartimentare au permis crearea unei băi suplimentare – astfel, apartamentul are acum trei băi, dintre care două sunt prevăzute cu duș. În ceea ce privește locurile de dormit, apartamentul are două dormitoare duble, iar locurile pot fi sporite până la 6-8 persoane folosind canapelele din spațiile comune (living și dining).

Spațiile comune au fost gândite astfel încât să ofere un cadru relaxat, confortabil, cu mai multe posibilități de utilizare – zona de bar, care a devenit punctul de interes al apartamentului prin folosirea literelor luminoase de la Fabrica de Litere și a scaunelor de bar cu pedale de la VidaXL, zona de TV, cu canapeaua generoasă, zona de luat masa și, nu în ultimul rând, balconul cu vederea lui asupra orașului.

În ceea ce privește latura estetică, beneficiarii și-au dorit un aspect inspirat de elemente industriale, cu aspect brut, dar care să nu cadă în extrema interioarelor reci. Prin urmare, am folosit cărămida aparentă, lemnul cu aspect brut sau lemnul reciclat, iar pentru mobilierul realizat pe comandă conform proiect de către Triaxis Mob am folosit PAL cu aspect de beton, completat de elemente metalice vopsite în negru și galben. Un element deosebit al amenajării îl constituie graffiti-ul din living realizat de Toybox, care încadrează canapeaua și funcționează ca un element ce încoronează întreaga amenajare și este dovada faptului că am dorit ca apartamentul, în ciuda influențelor industriale, să rămână unul plin de culoare. În aceeași idee am ales albastru pentru spațiile de depozitare, galben pentru draperiile din living.  Dulapul dintr-unul dintre dormitoare cu aspect de container este deopotrivă de inspirație industrială, dar este totodată ludic prin culoarea tare. Acest dulap a fost ales de la Kika, la fel ca masa și banca din dining sau cele două canapele.

Corpurile de iluminat din întregul apartament au fost furnizate de Luminna și continuă limbajul industrial.

DETALII PROIECT
Suprafață 100 mp
Locație București; România
Start proiect 2019
Finalizare proiect 2020