Interior design

Timeless Elegance Villa

Abordarea noastră

Proiectul pentru această locuință a pornit de la o idee clară: aceea de a transforma imobilul format din subsol, parter și două etaje într-un cămin care să ofere atât confortul locului pe care îl numim „acasă”, cât și confortul caracteristic unui hotel în care ne simțim răsfățați.

Parterul casei este format dintr-un open space generos dedicat zonelor de living și dining, bucătărie, grup sanitar și vestibul.

Dubla înălțime care se deschide deasupra mesei de dining, precum și numeroasele suprafețe vitrate nu au făcut decât să înfrumusețeze și să adauge plus valoare amenajării, care a pus accent pe materiale nobile, nuanțe elegante și profunde și elemente unicat. Elementul central din zona de parter este panoul traforat, realizat din metal înnobilat cu foiță de aur și marmură debitată cu jet de apă.

La etajul întâi regăsim dormitorul matrimonial cu baia dedicată și biroul cu baia proprie, iar la etajul al doilea se află încă trei dormitoare și două băi.

Toate spațiile au fost gândite urmând direcția unui stil contemporan, elegant, distins, însă fiecare dintre ele a fost personalizat în funcție de destinație și de preferințele beneficiarilor.

Dacă la parter a fost folosită o gamă cromatică mai sobră, alcătuită din nuanța concentrată a stejarului afumat folosit pentru pardoseală și mobilier, griul draperiilor și al vopselei decorative, luminată de accentele în alb și auriu, la etajele superioare, gama cromatică se destinde – găsim multe nuanțe deschise, neutre, luminoase, odihnitoare

Întregul proiect a fost elaborat cu scopul de a obține o amenajare unică, motiv pentru care majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă conform proiectului, de la paravanul auriu și bufetul care despart zona de living de cea de dining, la scaunele de dining sau cele de bar din bucătărie, la paturile tapițate sau scaunul din zona de make-up.

Dormitorul matrimonial a fost una dintre camerele cărora le-a fost acordată o atenție deosebită – confortul a fost aspectul care a cântărit cel mai mult, iar acest lucru se simte încă de când intrăm în încăpere: de la mocheta moale folosită pentru pardoseală, la nuanțele neutre și calde care se completează reciproc într-un echilibru perfect, la decorațiunile discrete, cum sunt profilele decorative, tapetul și tablourile minimaliste; materialele catifelate alese pentru tapițerii și draperii, precum și prin maniera în care zona extinsă de depozitare a fost tratată în așa fel încât să nu încarce și să nu atragă atenția.

Decorul din dormitorul matrimonial a fost realizat folosind tehnica imprimarii 3D pentru a obtine un element mural unicat.

Baia matrimonială continuă gama cromatică a dormitorului, cu plăci ceramice ce imită marmura. Suprafața generoasă și ferestrele de dimensiuni mari au permis crearea unui perete care să separe cada free-standing de dușul walk-in. În timp ce privirea este atrasă de zona celor două lavoare și de cadă, vasul WC și bideul cad în plan secund, fiind ferite inițial privirii.

DETALII PROIECT
Suprafață 400 mp
Locație București; România
Start proiect 2018
Finalizare proiect 2019