Interior design

Colors of Light Apartment

Abordarea noastră

Apartamentul, situat în partea de nord a Bucureștiului, aparține unui cuplu minunat, plin de viață, ce iubește să călătorească. Și-au dorit, bineînțeles, ca noul lor cămin să le reflecte stilul de viață și au știut de la bun început cum vor să fie conturat apartamentul alcătuit dintr-un open space generos pentru zona de zi, două dormitoare și două băi.

Proiectul a început de la câteva elemente deja stabilite, cum au fost finisajul pardoselii, din microtopping, același pe toată suprafața apartamentului, corpurile de iluminat de la Luminna sau blatul de compozit din bucătărie, realizat de Kuma.

În zona de zi, diferite materiale și nuanțe se echilibrează reciproc, iar rezultatul este vesel și surprinzător. Aici, proiectul s-a rezolvat precum un puzzle: am completat imaginea cu piese sau accente noi alăturate elementelor deja stabilite. Canapeaua este cu siguranță un element care atrage atenția și este aleasă din gama Divanissimi, la fel ca patul din dormitorul principal.

Deși suprafața apartamentului este generoasă, beneficiarii și-au dorit eficientizarea maximă a spațiului alocat depozitării așa că, în dormitor, am creat un dulap pe toată lungimea peretelui, iar patul a fost poziționat în fața lui. Dulapul înglobează și noptierele, iar oglinda amplifică lumina din încăpere și mărește spațiul, reflectând harta din metal realizată pe comandă de Brut Concept și cărămida aparentă vopsită alb de pe peretele opus.

Cele două băi au fost tratate în mod similar, deosebindu-se prin cromatică. Și aici găsim pete tonice de culoare, la fel ca în zona de zi a apartamentului. Pentru finisarea pereților au fost alese două materiale: microtopping și vopsea lavabilă rezistentă în medii umede, renunțând astfel la tradiționalele plăci ceramice.

Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă de către Expert Design Art – ansamblul de mari dimensiuni din zona de zi care încorporează spații de depozitare, o banchetă și mobilierul TV, mobilierul de bucătărie, dulapurile din dormitorul matrimonial, dar și corpurile pentru lavoare din băi.

DETALII PROIECT
Suprafață 82 mp
Locație București; România
Start proiect 2017
Finalizare proiect 2018