Interior design

Gold Glam House

Abordarea noastră

Proiectul ilustrat a fost realizat pentru o casă care încă se afla la faza de proiect tehnic în momentul achiziției. Proprietara acesteia îți dorea să modeleze locuința formată din parter, etaj și mansardă într-un cămin ideal, iar direcția în care amenajarea a fost îndreptată încă de la bun început a fost foarte limpede: o locuință care să îmbine avantgardismul cu accentele de inspirație clasică și cu ornamente luxoase. Una din primele solicitări a fost ca locuința să fie prevăzută cu un sistem de casă inteligentă, care să permită controlul echipamentelor electrocasnice, al iluminatului, precum și al sistemului de încălzire.

Conceptul care a stat la baza proiectului de design interior s-a sprijinit pe trei elemente naturale, care să oglindească personalitatea puternică a beneficiarei: piatră, metal și foc.

Masa de dining este o propunere personalizată – blat din marmură naturală și baza sub forma unor pantere, iar fototapetul Wall & Deco de pe peretele cu șemineul este unul din elementele prețioase ale amenajării.

Corpurilor de iluminat le-a fost acordată o atenție specială și au fost alese piese la fel de prețioase ca bijuteriile, cum este corpul suspendat Crystallion by Swarovski, care evidențiază zona de dining. Motivul geometric, hexagonal, al corpului de iluminat a fost preluat și reiterat în modelul paravanului care desparte zona de living de bucătărie, în forma mesei de cafea sau a plafonierelor Nova Luce din bucătărie.

Cele trei funcțiuni prezente în planul deschis al parterului (bucătărie, dining, living) sunt aduse împreună de spectaculosul plafon, căptușit cu plăci din cupru. Efectul acestuia este amplificat de finisajul pardoselii – rășină epoxidică de culoare albă.

Finisajul de pardoseală continuă pe toată suprafața casei, inclusiv în dormitorul principal. Deși de dimensiuni reduse, am reușit să creăm un spațiu intim și totodată aerisit. Primul lucru decis a fost că totul va fi alb, în afara micilor accente animal print, prin urmare am jonglat cu diferite texturi: pardoseala lucioasă, pielea naturală care căptușește patul și plafonul, catifeaua albă a draperiilor. Oglinzile au jucat un rol important, amplificând lumina și creând iluzia unui spațiu mai mare.

Pentru dormitorul de oaspeți am păstrat tapițeriile cu nasturi trași, care se regăsesc în toate spațiile, aici prezente în tăblia patului și tapițeria decorativă care-l încadrează.

DETALII PROIECT
Suprafață 136 mp
Locație București; România
Start proiect 2017
Finalizare proiect 2018