Interior design

Bohemian Touch Apartment

Bohemian Touch Apartment

Abordarea noastră

Apartamentul de aproape 100 mp se află într-un complex de locuințe noi din nordul Bucureștiului și se bucură de o priveliște minunată și de lumină naturală din abundență. Apartamentul este alcătuit din open space (zona de zi), dormitor matrimonial cu baie en suite, dormitorul copilului și o baie secundară, unite de un hol în formă de L.

Beneficiarii și-au dorit un cămin luminos și primitor, iar proiectul s-a conturat în jurul cerințelor cu caracter funcțional, determinate de programul fiecărui membru al familiei și de stilul lor de viață și, bineînțeles, în jurul celor de ordin estetic, printre care s-au numărat preferința pentru o abordare estetică boemă, spațiile de depozitare deschise și imprimeurile florale.

În hol, am profitat de dimensiunile celor două laturi și am creat un ansamblu de depozitare de aproape șase metri lungime, care include și o zonă deschisă de cuier și banchetă. Volumetria este simplă, iar riflajele și alternanța culorilor sunt cele care decorează spațiul și aduc un ritm ce ne conduce la capătul holului, unde găsim zona de zi. Planul deschis, de formă pătrată, ne-a permis crearea de zone separate pentru cele trei funcțiuni principale – bucătărie, loc de luat masa și living – dar care invariabil comunică între ele. Mobilierul a fost utilizat în așa fel încât să creeze delimitări vizuale între funcțiuni și să răspundă la cât mai multe dintre cerințele funcționale. între bucătărie și dining este insula, între dining și living este o consolă, iar canapeaua este poziționată cu spatele la dining. Fiindcă se întâmplă multe lucruri în același spațiu, am fost cumpătați în alegerea culorilor. Pereții au rămas albi și predomină nuanțele lemnului și crem, cu excepția bucătăriei, în culoarea fisticului, care este punctul focal al spațiului. Scaunele au fost alese într-o nuanță diferită de verde, ca replică a bucătăriei, iar textura de lemn este cea care aduce împreună cele trei funcțiuni principale. Având un singur perete plin, am decis ca acesta să rămână cât mai liber, așa că ne-am rezumat doar la câteva etajere și comoda de sub televizor.

În capătul opus al holului ajungem în dormitorul matrimonial, care are o suprafață ofertantă, dar formă alungită. Am vrut să echilibrăm proporțiile camerei, așa că am conceput un ansamblu de mobilier care creează o partiție între cele două funcțiuni ale camerei, respectiv odihnă și dressing. Această intervenție a adus un plus de intimitate, dar și spațiu suplimentar de depozitare, aproape dublând suprafața dulapurilor. Materialele alese – cum este împletitura de rattan folosită pentru ușile dulapurilor, culorile, grafica tapetului, dar și jaluzelele de lemn, toate împreună definesc un spațiu unde simți că ești mereu în vacanță.

Pentru baia en suite, intervenția noastră a fost minimă, limitându-se la integrarea unui corp de mobilier pentru lavoar, cu multe spații de depozitare. Am folosit oglinda cu generozitate, inclusiv pentru a „anula” vizual corpul înalt dinspre cadă.

Între zona de zi și dormitorul matrimonial, în inima casei, este dormitorul copilului, căruia am vrut să îi oferim o atmosferă deopotrivă ludică și liniștitoare. Prin urmare, volumetriile și grafica sunt cele care trimit gândul către joc și poveste, în timp ce gama cromatică este alcătuită din nuanțe ușoare și delicate de bej, contrabalansate de tonurile mai profunde de albastru și violet. Am vrut să păstrăm centrul camerei cât mai liber, pentru suficient spațiu de joacă, dar să lăsăm deschisă și posibilitatea adăugării unui birou atunci când va fi necesar.

DETALII PROIECT
Suprafață 92 mp
Locație Bucuresti; România
Start proiect 2022
Finalizare proiect 2023
Colaboratori Delta Studio, Reveria, Furniture, Color Smart, Lucente, Decasa, Euromobila, Rugvista, The Home
Foto arh. Alexandru Prodan

Floating Garden

Abordarea noastră

Încă de prima dată când am vizitat acest duplex, am știut că dubla înălțime a livingului este cea care va trebui să fie valorificată și să răpească atenția tuturor privirilor. Cerințele stilistice ale beneficiarilor – un tânăr cuplu – au fost clare: tușe industriale, integrarea panourilor riflate și a vegetației, preferința pentru tonurile de gri și negru.

Zona de zi trebuia să răspundă unei duble funcțiuni: living și birou pentru ambii locatari. Configurația spațiului a determinat amplasarea unui birou generos cu blat din lemn masiv realizat pe comandă în spatele canapelei, orientat în aceeași direcție – partiția dintre cele două piese de mobilier este realizată de o jardinieră.

Folosindu-ne de înălțimea spațiului, am creat un ansamblu personalizat spațiului, o grădină suspendată, care totodată servește și ca sursă de lumină pentru zona de living. Ansamblul de pe peretele cu televizorul ascunde și aparatul de aer condiționat, folosindu-se de plasă expandată (element pe care îl regăsim în mai multe instanțe – la balustrada scării sau la măștile pentru calorifere, de exemplu).

Spațiile de depozitare au reprezentat o temă importantă a proiectului, așa că am profitat de orice oportunitate: spațiul de sub scară a fost închis în acest scop cu fronturi care alternează riflajele cu aspect de stejar și nuanța gri antracit; ușa băii a fost camuflată în cadrul unui dulap care, deși de adâncime mică, folosește întreaga suprafață a peretelui.

În bucătărie, am folosit întreaga înălțime a camerei pentru a integra corpuri de depozitare – totodată păstrând loc și unui loc de luat masa.

Stejarul alături de gri antracit continuă și în dormitor, unde compoziția mobilierului cuprinde în mod unitar spații de depozitare, patul și noptierele și ascunde aparatul de aer condiționat. Iluminatul indirect creează impresia unui pat în consolă, care plutește deasupra covorului.

Intervenția asupra băilor a fost parțială: au fost păstrate placajele ceramice și obiectele sanitare (cu excepția lavoarelor și bateriilor acestora), iar amprenta noastră se remarcă în piesele de mobilier realizate la comandă. În baia de la primul nivel este amplasată mașina de spălat rufe, încadrată de dulap. Tot aici, compoziția de pe latura lavoarului oferă un impact plăcut prin folosirea panourilor riflate.

DETALII PROIECT
Suprafață 60 mp
Locație Bucuresti; România
Start proiect 2022
Finalizare proiect 2022
Colaboratori Triaxis Mob; Ariklia Decoratiuni; Lucente; Nova Luce; Daring Prints; RugVista; Azay
Foto Vlad Crețeanu

Eclectic Oasis House

Abordarea noastră

Această casă are o suprafață de 130 mp, desfășurată pe trei niveluri – parter, etaj și mansardă, iar fiecare dintre acestea spune o poveste diferită.
Parterul, format dintr-un open space în care regăsim bucătăria, zona de luat masa și livingul, și o baie pentru oaspeți, este amenajat în nuanțe deschise, cu accente turquoise și aurii, care aduc un plus de eleganță, alături de detaliile de inspirație clasică, cum sunt fronturile frezate ale mobilierului sau cornișa decorativă cu iluminat indirect. Panoul traforat cu motiv geometric, pe lângă rolul decorativ, are și funcțiunea de a separa zona de living de scara care duce la etaj. Amenajarea include și elemente care contrastează delicat cu cele clasice, cum sunt scaunele transparente din zona de dining, corpurile de iluminat suspendate sau ansamblul TV, adăugând la farmecul amenajării.
Cât despre baia de oaspeți, aceasta continuă gama cromatică din zona de zi, elementele surprinzătoare fiind fototapetul Wall&Deco din cabina de duș, dar și culoarea mobilierului de lavoar.
Urcând la etaj, găsim dormitorul matrimonial, al cărui design a fost inspirat de tema boudoirului. Aici am folosit o gamă cromatică mai întunecată: verde, negru, auriu și o nuanță închisă de lemn. Șemineul adduce o notă romantică spațiului, făcându-l perfect pentru relaxare. Pe partea opusă a peretelui cu televizorul se află măsuța de make-up. Patul a fost realizat pe comandă conform proiectului, nuanța catifelei fiind evidențiată de fototapetul cu motive vegetale. Zona de dressing este spectaculoasă, prin jocul geometric și alternanța materialelor, care creează impresia unui perete continuu. De fapt, acesta integrează și ușa către baia matrimonială. Aici regăsim elemente clasice, pe care le citim în profilele decorative, în modelul căzii free-standing, al bateriilor și al aplicelor. Oglinda a fost folosită în multiple instanțe, inclusiv pe fronturile mobilierului.
În final, ajungând la ultimul nivel, stilul amenajării se relaxează, făcând loc unei abordări inspirate de materiale naturale. Pereții lambrisați și elementele din lemn au fost vopsite alb pentru o atmosferă cât mai aerisită., iar patul ancorat în tavan creează iluzia că acesta este suspendat precum un leagăn: un loc perfect pentru relaxare.
Această locuință nu este doar plăcută din punct de vedere estetic, dar și funcțională și confortabilă. Fiecare cameră are propriul design unic, creând un spațiu de locuit divers și interesant.

DETALII PROIECT
Suprafață 130 mp
Locație Bucuresti; România
Start proiect 2020
Finalizare proiect 2022
Parteneri SSAB; Triaxis Mob; Crib Concept; Lucente Home & Lighting; Ariklia Decorațiuni; New Super Sofa; Radox; Ceramall

Soft Gray Apartment

Abordarea noastră

Pentru acest apartament cu trei camere, atenția noastră a fost dedicată zonei de zi și dormitorului matrimonial. Livingul și bucătăria împart același spațiu, de aceea am gândit ca tranziția de la o funcțiune la alta să se facă aproape imperceptibil. Din acest motiv, finisajele mobilierului sunt aceleași pentru bucătărie și corpul TV din living, o combinație între textura stejarului și nuanța de gri.

Gama cromatică este unitară, nuanțele neutre și tonurile de gri regăsindu-se în întregul spațiu. Atât în zona de zi, cât și în dormitorul matrimonial, elementele metalice negre oferă contrast: baza mesei din bucătărie, realizată pe comandă conform proiect de Reveria Furniture, setul de măsuțe de cafea din sticlă și metal de la The Home, picioarele noptierelor și comodei din dormitor, dar și corpurile de iluminat aduc accente mai puternice în spațiu.

Dormitorul se remarcă prin folosirea riflajelor, atât pe peretele cu patul, unde creează o compoziție simetrică și ascund și un sistem de iluminat indirect care încadrează tăblia, dar și pe peretele opus, unde acestea apar pe ușile comodei, dar și ca decor mural.

DETALII PROIECT
Suprafață 47 mp
Locație Bucuresti; România
Start proiect 2021
Finalizare proiect 2022
Parteneri Casa Nora; Lucente; Ariklia Decorațiuni; The Home

Comfortable Luxury Villa

Abordarea noastră

Acest proiect a fost realizat pentru o casă de vacanță situată pe un vast teren de pe malul Dunării. Deși peisajul captează toată atenția, casa trebuia și ea să ofere cadrul perfect, să devină un refugiu intim, dar totodată să rămână deschis prietenilor și familiei, fără compromiterea confortului și eleganței. Cei 400 mp sunt desfășurați pe trei nivele: subsol, parter și etaj. Subsolul a fost dedicat bucătăriei principale, depozitării, spălătoriei, dar și unui loc de dining generos, precum și unei mici crame. Parterul este destinat zonei de zi: bucătărie, dining, living, baie. Tot la parter se află și dormitorul și baia matrimoniale. Suprafața mansardei a fost împărțită între trei dormitoare cu baie individuală și o zonă de lounge cu loc de luat masa.

Fiecare dintre nivele se diferențiază și prin abordarea estetică. Subsolul a fost tratat în stil de inspirație clasică – ornamentația mobilierului, cornișele, precum și nuanțele de lemn închis trădează acest lucru. Totuși, nota surprinzătoare a fost adusă de fototapetul folosit în aceste spații.

La parter, estetica se îndreaptă către o direcție contemporană. Am ales nuanțe deschise, tonuri neutre, calde, potentate de mici accente oranj și turquoise. Am ales utilizarea pietrei  și a lemnului pentru tratamentul pardoselii, dar și al pereților. Bucătăria de la parter este complet utilată, dar majoritatea echipamentelor sunt încorporabile, pentru a o integra cât mai discret în spațiul deschis.

Pentru mansardă am dorit să tratăm amenajarea spațiilor cu ceva mai multă lejeritate decât la parter, unde atmosfera este puțin mai formală, așa că am încercat o abordare mai jucăușă, alăturând diverse texturi și culori pentru un rezultat surprinzător.

DETALII PROIECT
Suprafață 404 mp
Locație Serbia
Start proiect 2020
Finalizare proiect Finalizat 2022

Delightful Shades House

Abordarea noastră

Așa cum se întâmplă pentru toate proiectele pe care le realizăm, și pentru Delightful Shades House am dorit să creăm un spațiu care să reflecte stilul de viață și preferințele estetice ale beneficiarilor. Rezultatul este unul eclectic, proiectul aflându-se la granița dintre lumini și umbre, nuanțe pastelate și tonuri întunecate, dintre materialele brute și cele prețioase. Totuși, unitatea stilistică este vizibilă, iar atmosfera este primitoare și relaxată.

Zona de zi se remarcă prin mai multe elemente: de la riflajul negru care creează o separare a zonei față de hol și canapeaua turquoise de la Feydom, până la șemineul îmbrăcat în cărămidă vopsită negru sau masa de dining, totul are o doză de îndrăzneală și în același timp formează un ansamblu echilibrat.

Cărămida aparentă din zona de dining se regăsește și în bucătărie, unde, cu excepția scaunelor, întreg mobilierul a fost realizat pe comandă de Crib Concept. Accentele gri antracit prezente atât la mobilier, cât și la finisajul plafonului oferă contrast și structură spațiului.

La etaj găsim dormitorul matrimonial și dormitorului fetiței, cu băile dedicate.

Elementul surpriză în dormitorul matrimonial este riflajul care decorează pereții, dublat de oglindă, dar și comoda turquoise, o pată vie de culoare pe fundalul gri. Cărămida aparentă reapare în baia matrimonială, unde este aplicată inclusiv pe peretele curb din spatele căzii free standing.

Dormitorul fetiței este cadrul unei povești fantastice, cu păduri fermecate și căsuțe din vată de zahăr. Fototapetul BN Walls acoperă peretele cel mai lung al camerei și este completat de culoarea vopselei lavabile. Mobilierul a fost realizat în întregime de Crib Concept, la fel și cel roz pudrat din baie, unde prețiosul fototapet Wet System Wall&Deco este pus în evidență de lumina indirectă.

DETALII PROIECT
Suprafață 105 mp
Locație București; România
Start proiect 2020
Finalizare proiect 2021
Parteneri Crib Concept; Lucente; Stillise Interiors; Rug Vista; The Home; Color Smart; Feydom; Stone Deco Style; Ceramall
DETALII PROIECT
Suprafață 105 mp
Locație București; România
Start proiect 2020
Finalizare proiect 2021
Parteneri Crib Concept; Lucente; Stillise Interiors; Rug Vista; The Home; Color Smart; Feydom; Stone Deco Style; Ceramall

One Apartment

Abordarea noastră

Apartamentul cu suprafețe vitrate generoase se bucură de o frumoasă vedere a Lacului Floreasca. În momentul începerii proiectului de design interior, apartamentul era deja finisat, iar băile erau complet echipate, așa că proiectul a tratat zona de zi, care include bucătăria și livingul, și cele două dormitoare.

Am urmărit obținerea unei atmosfere robuste, dar confortabile, și ne-am concentrat atenția asupra aducerii împreună a mai multor texturi, prezente într-o gamă cromatică reținută – griuri, tonuri pământii. În bucătărie, fronturile corpurilor suspendate au finisaj metalic, iar peretele este placat cu sticlă neagră. În living, canapeaua de culoarea caramelului contrastează cu vopseaua decorativă. Pe peretele opus canapelei este un ansamblu discret, deși încorporează televizorul, sistemul de sunet, șemineul electric și oferă multiple spații de depozitare. Mobilierul a fost realizat de Crib Concept, inclusiv masa cu bază metalică, iar canapeaua și taburetul au fost realizate de New Super Sofa.

În dormitorul principal am continuat gama de nuanțe neutre, dar de această dată mai luminoase, iar dressingul cu oglinzi frumurii și mânerele metalice este piesa de rezistență.

Dormitorul secundar, care este folosit și ca spațiu de lucru, are un fundal unitar, de culoare gri, ornamentat de fototapetul Wall&Deco – ansamblul este completat de corpurile de iluminat Nova Luce, veioza, corpul central și aplica fiind parte din aceeași colecție.

DETALII PROIECT
Suprafață 72 mp
Locație București; România
Start proiect 2021
Finalizare proiect 2021
Parteneri Crib Concept; Lucente; Ariklia Decorațiuni; Rug Vista; The Home; Color Smart; Wald

Timeless Elegance Villa

Abordarea noastră

Proiectul pentru această locuință a pornit de la o idee clară: aceea de a transforma imobilul format din subsol, parter și două etaje într-un cămin care să ofere atât confortul locului pe care îl numim „acasă”, cât și confortul caracteristic unui hotel în care ne simțim răsfățați.

Parterul casei este format dintr-un open space generos dedicat zonelor de living și dining, bucătărie, grup sanitar și vestibul.

Dubla înălțime care se deschide deasupra mesei de dining, precum și numeroasele suprafețe vitrate nu au făcut decât să înfrumusețeze și să adauge plus valoare amenajării, care a pus accent pe materiale nobile, nuanțe elegante și profunde și elemente unicat. Elementul central din zona de parter este panoul traforat, realizat din metal înnobilat cu foiță de aur și marmură debitată cu jet de apă.

La etajul întâi regăsim dormitorul matrimonial cu baia dedicată și biroul cu baia proprie, iar la etajul al doilea se află încă trei dormitoare și două băi.

Toate spațiile au fost gândite urmând direcția unui stil contemporan, elegant, distins, însă fiecare dintre ele a fost personalizat în funcție de destinație și de preferințele beneficiarilor.

Dacă la parter a fost folosită o gamă cromatică mai sobră, alcătuită din nuanța concentrată a stejarului afumat folosit pentru pardoseală și mobilier, griul draperiilor și al vopselei decorative, luminată de accentele în alb și auriu, la etajele superioare, gama cromatică se destinde – găsim multe nuanțe deschise, neutre, luminoase, odihnitoare

Întregul proiect a fost elaborat cu scopul de a obține o amenajare unică, motiv pentru care majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă conform proiectului, de la paravanul auriu și bufetul care despart zona de living de cea de dining, la scaunele de dining sau cele de bar din bucătărie, la paturile tapițate sau scaunul din zona de make-up.

Dormitorul matrimonial a fost una dintre camerele cărora le-a fost acordată o atenție deosebită – confortul a fost aspectul care a cântărit cel mai mult, iar acest lucru se simte încă de când intrăm în încăpere: de la mocheta moale folosită pentru pardoseală, la nuanțele neutre și calde care se completează reciproc într-un echilibru perfect, la decorațiunile discrete, cum sunt profilele decorative, tapetul și tablourile minimaliste; materialele catifelate alese pentru tapițerii și draperii, precum și prin maniera în care zona extinsă de depozitare a fost tratată în așa fel încât să nu încarce și să nu atragă atenția.

Decorul din dormitorul matrimonial a fost realizat folosind tehnica imprimarii 3D pentru a obtine un element mural unicat.

Baia matrimonială continuă gama cromatică a dormitorului, cu plăci ceramice ce imită marmura. Suprafața generoasă și ferestrele de dimensiuni mari au permis crearea unui perete care să separe cada free-standing de dușul walk-in. În timp ce privirea este atrasă de zona celor două lavoare și de cadă, vasul WC și bideul cad în plan secund, fiind ferite inițial privirii.

DETALII PROIECT
Suprafață 400 mp
Locație București; România
Start proiect 2018
Finalizare proiect 2019

Industrial Posh Apartment

Abordarea noastră

Acest proiect a fost conceput pentru un tânăr cuplu care și-a dorit ca locuința să fie o reflexie a stilului de viață și preferințelor estetice conturate de experiențele trăite împreună. Cei doi fiind pasionați de călătorii, și-au dorit ca locuința lor să împrumute ceva din locurile pe care le-au vizitat.

Astfel, ei și-au imaginat că zona de zi, alcătuită din living și bucătărie, va împrumuta ceva din atmosfera unui bar, iar dormitorul va aduce puțin cu o cameră dintr-un boutique hotel.

Aceste aspecte, alături de stilul industrial preferat de beneficiari și de paleta de culori neutre, au fost punctele de plecare pentru realizarea proiectului.
În zona de zi, canapeaua de piele de la Kare, elementele din metal ale mobilierului realizat pe comandă conform proiectului, corpurile de iluminat de la Luminna, oglinzile din zona bucătăriei și peretele finisat cu cărămidă aparentă alcătuiesc un spațiu perfect atât pentru o petrecere cu prietenii, cât și pentru o seară de film în doi.

Dintre elementele care ne atrag atenția în această amenajare, probabil că cele mai deosebite sunt ușile glisante din lemn de stejar și metal, realizate pe comandă de echipa de la Brut Concept.
Dormitorul, datorită dimensiunilor mici, a fost redus la funcțiunile lui de bază: odihnă și depozitare. Regăsim și aici influențele industriale, dar adăugate cu mai multă reținere, în peretele placat cu cărămidă vopsită în alb și în caroiajul ușilor glisante, placate cu oglindă, ale dulapului. Oglinda ajută mult în acest context, creând impresia unui spațiu mai generos.

Cele două băi, pentru care placajele ceramice au fost alese din gama celor de la Delta Design, au fost rezolvate într-o manieră similară restului apartamentului, folosind tonuri de gri și texturi de lemn. În baia secundară am creat un corp de lavoar care să încorporeze și mașina de spălat rufe, dar care să lase liber și accesul în spațiul de depozitare de sub lavoar. Și aici oglinda a fost folosită pe dimensiuni cât mai mari pentru amplificarea spațiului și a luminii.

DETALII PROIECT
Suprafață 67 mp
Locație București; România
Start proiect 2017
Finalizare proiect 2018

Colors of Light Apartment

Abordarea noastră

Apartamentul, situat în partea de nord a Bucureștiului, aparține unui cuplu minunat, plin de viață, ce iubește să călătorească. Și-au dorit, bineînțeles, ca noul lor cămin să le reflecte stilul de viață și au știut de la bun început cum vor să fie conturat apartamentul alcătuit dintr-un open space generos pentru zona de zi, două dormitoare și două băi.

Proiectul a început de la câteva elemente deja stabilite, cum au fost finisajul pardoselii, din microtopping, același pe toată suprafața apartamentului, corpurile de iluminat de la Luminna sau blatul de compozit din bucătărie, realizat de Kuma.

În zona de zi, diferite materiale și nuanțe se echilibrează reciproc, iar rezultatul este vesel și surprinzător. Aici, proiectul s-a rezolvat precum un puzzle: am completat imaginea cu piese sau accente noi alăturate elementelor deja stabilite. Canapeaua este cu siguranță un element care atrage atenția și este aleasă din gama Divanissimi, la fel ca patul din dormitorul principal.

Deși suprafața apartamentului este generoasă, beneficiarii și-au dorit eficientizarea maximă a spațiului alocat depozitării așa că, în dormitor, am creat un dulap pe toată lungimea peretelui, iar patul a fost poziționat în fața lui. Dulapul înglobează și noptierele, iar oglinda amplifică lumina din încăpere și mărește spațiul, reflectând harta din metal realizată pe comandă de Brut Concept și cărămida aparentă vopsită alb de pe peretele opus.

Cele două băi au fost tratate în mod similar, deosebindu-se prin cromatică. Și aici găsim pete tonice de culoare, la fel ca în zona de zi a apartamentului. Pentru finisarea pereților au fost alese două materiale: microtopping și vopsea lavabilă rezistentă în medii umede, renunțând astfel la tradiționalele plăci ceramice.

Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă de către Expert Design Art – ansamblul de mari dimensiuni din zona de zi care încorporează spații de depozitare, o banchetă și mobilierul TV, mobilierul de bucătărie, dulapurile din dormitorul matrimonial, dar și corpurile pentru lavoare din băi.

DETALII PROIECT
Suprafață 82 mp
Locație București; România
Start proiect 2017
Finalizare proiect 2018