PROIECT #9

     Proiectul realizat pentru acest salon de înfrumusețare a prezentat ocazia unei libertăți creative de care am dorit să profităm. Tema proiectului a fost ca spațiul de 100 mp să devină un salon cu multiple dotări de ultimă generație, păstrând o atmosferă primitoare și aerisită, distinsă, dar relaxată.

    Conceptul s-a conturat plecând de la câteva puncte principale: crearea unui spațiu luminos, folosirea unei game cromatice preferate de beneficiari, în care să predomine albul, cu accente roșii și adăugarea unor elemente personalizate.

     Spațiul disponibil a fost împărțit în așa fel încât să servească mai multor funcțiuni: coafor, manichiură, pedichiură, cosmetică, masaj, cărora li s-au adăugat spațiul recepției, biroul, bucătăria și grupul sanitar.

     Una dintre priorități a fost aceea de a obține suficient spațiu de depozitare, realizat din MDF vopsit alb sau prin corpuri cu uși placate cu oglindă. Am dorit ca, în ciuda dimensiunilor mari ale corpurilor destinate depozitării, spațiul să nu piardă din luminozitate și deschidere. Un alt aspect pe care l-am urmărit a fost acela de a realiza o comunicare între spații – de aceea, am optat pentru același finisaj de pardoseală în toate zonele – rășină epoxidică într-o culoare foarte deschisă, care contribuie la sentimentul de spațiu aerisit.

     În recepție, elementul principal este piesa de mobilier înnobilată de o lastră de marmură naturală, iar plafonul a fost decorat cu o oglindă care reflectă corpul de iluminat.

    Pentru camera principală, destinată coaforului, am ales să poziționăm cele două posturi central, iar ele să fie încadrate de un element deopotrivă util și decorativ, realizat pe comandă conform proiectului nostru: arcadele aurii care se încrucișează deasupra oglinzii centrale au fost prevăzute cu iluminat integrat.

      De altfel, pe lângă elementul central din coafor și corpul de iluminat din recepție, liniile curbe se regăsesc în mai multe zone, căutând uneori să îndulcească anumite treceri sau colțuri care ar fi fost, altfel, agresive, cum este cazul holului sau al peretelui ce desparte cosmetica și pedichiura de spațiul mai mare al coaforului.

     Deoarece camera de pedichiură nu beneficia de lumină naturală, am decis ca partiția dintre aceasta și camera de cosmetică să se realizeze doar până la înălțimea de un metru. Apoi, spațiul a fost delimitat cu ajutorul unui panou din metal vopsit auriu și a sticlei sablate, care permite luminii să treacă păstrând intimitatea. Motivul geometric al panoului se regăsește și în tapetul folosit în nuanțe diferite în cele două spații adiacente. Și aici s-a dorit crearea unui spațiu plin de lumină și odihnitor, motiv pentru care albul predomină.

     Camera de masaj trebuia prevăzută cu multiple elemente care au ocupat mare parte din spațiul disponibil, de aceea am decis ca ușile mobilierului de depozitare să fie placate cu oglindă, care se regăsește și pe caloriferul vertical.

     Grupul sanitar a fost tratat în mod similar celorlalte spații: rășina epoxidică este utilizată și aici, regăsim marmura prezentă în recepție, iar pereții au fost îmbrăcați într-un tapet descris în aceleași nuanțe care predomină în amenajare: alb și auriu.

     Elementele clasice se regăsesc în această amenajare în diverse accente, precum profilele decorative utilizate pe pereți, fronturile frezate ale mobilierului sau fotoliile tapițate cu catifea. Acestea contrastează cu piesele avantgardiste, completând armonios ansamblul spațiului.

error: Content is protected !!