PROIECT #8

      Acest proiect a fost realizat pentru o casă desfășurată pe trei nivele – parter, etaj și mansardă, cu o suprafață totală de 150 mp. La parter sunt situate bucătăria, camera de zi (living și dining), precum și un grup sanitar. La etaj se găsesc două dormitoare și două băi, iar la mansardă, alte două dormitoare și încă o baie.

      Beneficiarii, o familie cu doi copii, și-au dorit ca această locuință să devină căminul în care să revină mereu cu drag, care să le ofere suficient spațiu pentru activitățile comune, dar și zone private pentru fiecare membru al familiei.

      Cerințele lor au fost ca locuința să fie în primul rând practică, utilă, să ofere suficient spațiu de depozitare, dar să fie și plăcută din punct de vedere estetic, confortabilă – să devină fundalul perfect pentru viața de familie.

     La parter, deși bucătăria este închisă, ea se poate deschide către living și dining prin cele două uși glisante, așa că cele două spații au fost gândite împreună, mai ales cromatic. De asemenea, scaunele de bar au fost alese în concordanță cu cele din dining pentru a lega cele două zone.

     În living au fost folosite numeroase elemente tapițate, cel mai deosebit dintre ele fiind corpul din spatele televizorului. Acesta este deopotrivă spațiu de depozitare, banchetă, suport pentru televizor, mască pentru aparatul de aer condiționat și, nu în ultimul rând, un element decorativ.

     În completarea tapițeriilor au fost alese forme curbe, pentru a accentua confortul și fluiditatea spațiului. Fiindcă acesta este populat de destul de multe piese de mobilier, s-a optat pentru nuanțe deschise la culoare, pentru a obține o atmosferă luminoasă, evidențiată de draperiile în tonuri mai puternice.

     Dormitorul matrimonial a fost conturat în linii simple, iar aici piesele de mobilier sunt majoritar albe. Pentru a evita monotonia, pereții au fost îmbrăcați în tapet – fără a compromite, însă, unitatea compoziției.

     În dormitoarele copiilor, libertatea cromatică a fost puțin mai mare, aici regăsindu-se accente  mai puternice – roșu și albastru pentru camera băiatului și nuanțe de violet pentru camera fetei. Ambele camere au fost gândite în primul rând din punct de vedere funcțional – a fost necesar să existe suficient spațiu de depozitare, zonă de studiu, precum și loc pentru joacă, citit sau relaxare.

error: Content is protected !!