PROIECT #07

      Apartamentul, situat în partea de nord a Bucureștiului, aparține unui cuplu minunat, plin de viață, ce iubește să călătorească. Și-au dorit, bineînțeles, ca noul lor cămin să le reflecte pasiunile și au știut de la bun început cum vor să se contureze apartamentul alcătuit dintr-un open space generos pentru zona de zi, două dormitoare și două băi.

      Proiectul a început de la câteva elemente deja stabilite, cum au fost finisajul pardoselii din microtopping, același pe toată suprafața apartamentului, corpurile de iluminat sau blatul de compozit din bucătărie.

      În zona de zi, diferite materiale și nuanțe se echilibrează reciproc, iar rezultatul este vesel și surprinzător. Aici, proiectul s-a rezolvat precum un puzzle: am completat imaginea cu piese sau accente noi alăturate elementelor deja stabilite.

      Deși suprafața apartamentului este generoasă, beneficiarii și-au dorit eficientizarea maximă a spațiului alocat depozitării așa că, în dormitor, am creat un dulap pe toată lungimea peretelui, iar patul a fost poziționat în fața lui. Dulapul înglobează și noptierele, iar oglinda amplifică lumina din încăpere și mărește spațiul, reflectând harta din metal și finisajul de pe peretele opus.

     Cele două băi au fost tratate în mod similar, deosebindu-se prin cromatică. Și aici găsim pete tonice de culoare, la fel ca în zona de zi a apartamentului. Pentru finisarea pereților au fost alese două materiale: microtopping și vopsea lavabilă rezistentă în medii umede, renunțând astfel la tradiționalele plăci ceramice.

error: Content is protected !!