PROIECT #06

    Acest proiect a fost realizat pentru un tânăr cuplu din București, care și-a dorit o schimbare majoră a apartamentului pe care îl locuiesc. Mare parte din apartament este ocupată de un spațiu deschis, în care se regăsesc livingul, diningul, bucătăria și o zonă dedicată biroului. Apartamentul are încă două camere, dintre care una este dormitorul matrimonial, și două băi.

    Proiectul a fost conceput pornind de la câteva idei principale: atmosfera să fie una contemporană, elegantă, aerisită și cu elemente care să echilibreze nuanțele clasice cu cele moderne, să existe o organizare eficientă a spațiului și suficiente zone de depozitare. Singurul element pe care beneficiarii și l-au dorit încă de la început a fost tabloul de dimensiuni mari care se regăsește în living, în spatele canapelei.

     Zona de zi, a fost tratată în mare parte cu nuanțe deschise. Pardoseala a fost finisată cu șapă epoxidică pentru a obține o suprafață continuă, care să reflecte lumina naturală. Pe fundalul nuanțelor deschise ale pardoselii și mobilierului, canapeaua devine punctul central al amenajării, tapițată în catifea albastru marin. Mici pete de culoare și accente aurii au fost adăugate în spațiu, creând astfel un joc armonios de nuanțe și texturi.

     Diningul se află între bucătărie și living, devenind astfel și un element vizual care delimitează cele două spații. Corpurile de iluminat suspendate deasupra mesei comunică prin finisaj cu cele din living, dar și cu mesele din acest spațiu. Bazele meselor au fost tratate în aceeași manieră, punctând astfel funcțiunile principale ale încăperii.

     Bucătăria, deși mai discretă și cu linii simple, nu pierde din eleganța ce caracterizează restul interiorului. Mobilierul a fost în așa manieră conceput încât să camufleze toate elementele masive, dar necesare într-un astfel de spațiu, precum frigiderul sau centrala termică.

     În dormitorul matrimonial, patul tapițat este încadrat de o compoziție realizată din oglinzi fațetate, care dau impresia că spațiul se continuă și în spate, iar peretele pe care se află televizorul este placat cu lemn, în așa fel încât să integreze cele două uși ale camerei.

     Pentru baia matrimonială s-au folosit plăci ceramice cu aspect de marmură albă, care contrastează cu elementele aurii. În cea de-a doua baie, de dimensiuni mai mici, este un duș walk-in care a fost pus în valoare de plăcile ceramice de forma unor solzi. Zona lavoarului devine deosebită prin folosirea aceluiași tip de plăci, dar și datorită oglinzii decorative și a celor două aplice.

error: Content is protected !!