PROIECT #05Acest proiect a fost conceput pentru un tânăr cuplu care și-a dorit ca locuința să fie o reflexie a stilului de viață și preferințelor estetice conturate de experiențele trăite împreună. Fiind pasionați de călătorii, și-au dorit ca locuința lor să împrumute ceva din locurile pe care le-au vizitat.
Astfel, ei și-au imaginat ca zona de zi, alcătuită din living și bucătărie, va împrumuta ceva din atmosfera unui bar, iar dormitorul va aduce puțin cu o cameră dintr-un boutique hotel.
Aceste aspecte, alături de stilul industrial, preferat de beneficiari, și de paleta de culori neutre, au fost punctele de plecare pentru realizarea proiectului.
În zona de zi, canapeaua de piele, elementele din metal, corpurile de iluminat, oglinzile din zona bucătăriei și peretele finisat cu cărămidă aparentă alcătuiesc un spațiu perfect atât pentru o petrecere cu prietenii, cât și pentru o seară de film în doi.
Dintre elementele care ne atrag atenția în această amenajare, probabil că cele mai deosebite sunt ușile glisante din lemn de stejar și metal, realizate pe comandă.
Dormitorul, datorită dimensiunilor mai mici, a fost redus la funcțiunile lui de bază: odihnă și depozitare. Regăsim și aici influențele industriale, dar adăugate cu mai multă reținere, în peretele placat cu cărămidă vopsită în alb și în caroiajul ușilor glisante, placate cu oglindă, ale dulapului. Oglinda ajută mult în acest context, creând impresia unui spațiu mai generos.
Cele două băi au fost rezolvate într-o manieră similară restului apartamentului, folosind tonuri de gri și texturi de lemn.

error: Content is protected !!