PROIECT #04Acest proiect a fost realizat pentru amenajarea unui apartament cu trei camere din zona centrală a Bucureștiului. Apartamentul aparține unui tânăr cuplu plin de energie și optimism, iar aceste calități transpar și în spațiul amenajat. De altfel, acesta a fost ideea în jurul căreia a fost țesut întregul proiect: apartamentul trebuia să fie unul vesel, plin de culoare, care să reflecte vârsta și gusturile beneficiarilor.

Așa cum se înâmplă de cele mai multe ori, zona de zi, camera în care se regăsesc livingul și diningul, reprezintă nucleul locuinței, aici urmând să fie petrecut timpul la cinele de familie, serile cu prietenii sau pur și simplu relaxare în doi.

Elementul special din zona de zi este bufetul, o piesă veche, cu valoare sentimentală, care a aparținut bunicii beneficiarei. Acesta a fost recondiționat in totalitate și integrat în amenajarea contemporană prin aplicarea unui strat de vopsea de culoare galbenă. Această culoare a fost aleasă pentru majoritatea elementelor decorative și accesoriilor din zona de zi.

Aspectul zonei de living și dining a rezultat prin folosirea elementelor specifice stilurilor scandinav și industrial. Cărămida aparentă vopsită alb, corpurile de iluminat retro, din metal, scaunele Eames, becurile Edison sau nuanțele de gri sunt câteva dintre acestea. Pe peretele de lângă masa de dining a fost adăugată o oglindă de dimensiuni generoase, care reflectă spațiul și lumina naturală, amplificându-le. Și aici găsim o pată jucăușă din vopseaua galbenă folosită la finisarea bufetului.

Potențialul bucătăriei a fost valorificat în totalitate, deși dimensiunile sale sunt reduse. În urma reconfigurării funcțiunilor, bucătăria beneficiază de suficient spațiu de depozitare, blat de lucru, dar și loc de luat masa. Partiția dintre bucătărie și hol a fost realizată printr-un perete de sticlă, cu tâmplărie metalică vopsită gri antracit. Soluția a fost aleasă pentru efectul vizual al unui spațiu mai generos și pentru aducerea luminii naturale în holul privat de ferestre.

error: Content is protected !!