PROIECT #11

     Apartamentul de 68 mp se găsește într-un complex rezidențial nou construit în Ploiești și aparține unui tânăr cuplu.

     Apartamentul este compus din living, bucătărie, două dormitoare și două băi conectate de un hol în „L”.

     Cele două băi erau deja amenajate de către dezvoltator, iar elementele prestabilite au fost parchetul și ușile.

     Amenajarea apartamentului a trebuit să împace două stiluri: unul serios, caracterizat de culori închise, texturi concentrate și linii de inspirație clasică și unul care prefera nuanțele deschise, pastelate și liniile mai simple, moderne.

     Cea mai mare atenție a fost acordată livingului, unde piesa centrală este canapeaua de catifea roz prăfuit. Ea este scoasă în evidență de un fundal creat dintr-un mix de elemente: corpurile de depozitare închise la culoare, cu fronturi într-un stil clasic reinterpretat în mod ludic, tapetul întunecat cu motive vegetale, covorul cu motive etnice. Tot ansamblul este completat de accesorii prețioase prin finisajul lor auriu: masuța de cafea, oglinda, corpul de iluminat.

     Cei doi beneficiari au o colecție de lucruri dragi, de la trofee, la suveniruri și obiecte de artă, pe care și-au dorit să le regăsească în amenajare. De aceea, corpul de depozitare din dreapta canapelei a fost păstrat deschis.

     Dormitorul matrimonial a fost dezavantajat de numeroasele căi de acces: ușa dinspre hol, ușa către baie și cea spre terasă, precum și de dimensiunile reduse. Cu toate acestea, am integrat un pat de dimensiuni generoase și un spațiu de depozitare înalt care integrează și televizorul. Fiindcă am ales o esență de lemn întunecată și o volumetrie mai masivă pentru piesele de mobilier, am păstrat toate elementele în set: patul, dulapul și noptierele. În schimb, pereții, draperiile și covorul au fost alese în nuanțe deschise pentru a echilibra compoziția.

     Cel de-al doilea dormitor va fi, de fapt, o cameră cu multiple funcțiuni: dormitor de oaspeți, dressing, atelier de pictură. Prin urmare, am ales o canapea extensibilă și un corp de depozitare generos pe peretele opus. Gama cromatică a fost păstrată în zone neutre, iar pereții au fost decorați cu profile decorative din duropolimer.

     Holul a fost dificil de gestionat, având o configurație dezavantajoasă, numeroase uși și lățime redusă. Acest lucru a împiedicat crearea unei depozitări generoase, cum și-ar fi dorit beneficiarii, dar am reușit să integrăm un cuier și un pantofar dispus pe înălțime.

Poziționarea la parter a apartamentului îi oferă avantajul unei terase generoase, cu suprafața de 18 mp. Configurația acesteia a permis crearea a două zone separate: una intimă, cu o masă pentru două persoane și una de lounge, mai generoasă.

error: Content is protected !!