PROIECT #01Proiectul a fost realizat pentru o doamnă care a achiziționat casa formată din parter, etaj și mansardă cu scopul de a o transforma în căminul ei de vis. La momentul achiziției, imobilul se afla în faza de proiect tehnic , urmând ca, ulterior, să se realizeze construcția propriu-zisă.

Sarcina arhitecților a fost aceea de a contura un proiect pe măsura pretențiilor beneficiarei. Aceasta și-a dorit o abordare avangardistă dar care, în același timp, sa aibă câteva accente de inspirație clasică.

Unul din punctele forte ale casei este reprezentat de sistemul de casă inteligentă, care permite accesarea și acționarea aparatelor electrocasnice, iluminatului, sistemului de încălzire și circuitului electric prin intermediul unei aplicații, cât și cu ajutorul unui asistent virtual (“Alexa” – Amazon Echo).

Conceptul proiectului de design interior are la bază elemente naturale: piatră, metal, foc. Prin urmare, în amenajare se regăsesc frecvent accente de inspirație minerală, vegetală sau animală. Masa de dining cu blat din marmură și baza realizată pe comandă după schițele arhitecților, care reprezintă două pantere, sau fototapetul de pe peretele cu șemineul, cu model de inspirație minerală sunt doar câteva dintre ele.

Inspirația din elementele naturale se regăsește și în scenariul de iluminat din zona de dining, unde masa este pusă în evidență de corpul de iluminat suspendat Crystallion, realizat de Swarovski. Motivele hexagonale care caracterizează corpul de iluminat Swarovski se repetă atât la măsuța de cafea, și la paravanul care desparte zona de living de bucătărie, cât și la corpurile de iluminat din bucătărie.

Toate cele trei zone ale open-space-ului (bucătărie, living, dining), sunt aduse împreună de spectaculosul plafon căptușit cu plăci din cupru.  Efectul plafonului este amplificat de pardoseala finisată cu rășină epoxidică de culoare albă, care reflectă nuanțele aurii-ruginii ale plafonului, creându-se un efect infinity mirror, întâlnit și la tratamentul șemineului.

error: Content is protected !!